‘Naam Transvaal mag nooit onderaan de ranglijst staan’

De persconferentie van SV Transvaal gisteren, vlnr. Hoofdcoach Dennis Bainoe, voorzitter Isfahany Nagessersing, secretaris Anand Pherai en commissaris Quaraisy Nagessersing (foto: Regilio Derby)
De persconferentie van SV Transvaal gisteren, vlnr. Hoofdcoach Dennis Bainoe, voorzitter Isfahany Nagessersing, secretaris Anand Pherai en commissaris Quaraisy Nagessersing (foto: Regilio Derby)
De SV Transvaal heeft sinds kort een nieuw bestuur. Isfahany Nagessersing is de nieuwe kapitein van de groenwitte formatie. ‘De naam Transvaal mag nooit onderaan de ranglijst staan’, zegt Nagessersing aan Dagblad Suriname. ‘Daarvoor is Transvaal te groot.’ In het nieuw bestuur zitten vrijwel alle topmanagers van de Rudisa Group van de grootondernemer Dilip Sardjoe. ‘We willen Transvaal als een bedrijf gaan runnen. Dat wil zeggen dat de club zich zelf moet kunnen bedruipen. Dit moet gebeuren door middel van sponsoring en opbrengsten waaronder de kaartenverkoop. Na een paar jaren willen we dan als een succesvol Rudisa-bedrijf draaien’, legt de voorzitter uit. Hij legde dit ook uit gisteren op een persconferentie, waar ook de nieuwe hoofdcoach werd aangesteld.
Nieuwe hoofdcoach
De club stelde de voormalig Surinaamse international Dennis Bainoe gisteren aan als de nieuwe hoofdcoach. ‘We vinden Bainoe de juiste en geschikte coach voor Transvaal’, zegt Nagessersing. Bainoe zal volgens hem zelf bepalen wie zijn assistenten worden met wie hij gaat werken. ‘De gesprekken daartoe zijn gisteren reeds begonnen. Hij gaat eerst met alle trainers binnen Transvaal een gesprek houden. Als het niet lukt om een assistent, althans voldoende personen voor het technisch team te vinden, dan zal hij ook buiten het team kijken naar kandidaten’, geeft de nieuwbakken voorzitter verder aan.
‘Voor Transvaal kiezen was geen moeilijke taak voor mij. Ik ben altijd groen geweest. Ik heb de club zowel bij de jeugd als senioren gediend. Ook toen ik in het buitenland voetbalde en woonde, heb ik Transvaal altijd gevolgd’, zegt Bainoe in gesprek met Dagblad Suriname. Naar zijn zeggen heeft Bainoe een 2-jarig contract getekend bij Transvaal en zal hij de komende jaren permanent in Suriname blijven.’ Bainoe heeft jarenlang voor Transvaal gespeeld, alsook voor de nationale selectie. In 1998 vertrok hij via Nederland naar België, waar hij ook voor diverse clubs is uitgekomen.
Gratis toegang
Voorlopig zijn alle thuiswedstrijden van Transvaal gratis te bezoeken. ‘Je ziet dat heden ten dage de gang naar het stadion heel erg pover is. Niemand wil naar Surinaams voetbal kijken. Met de gratis toegang tot de wedstrijden willen we het publiek weer in het stadion krijgen’, legt Nagessersing uit. Het is ook onderdeel van hun marketingstrategie. ‘Let wel, het is voorlopig gratis.’
Transfer
Transvaal is niet zo actief geweest op de tussentijdse transferperiode van de SVB. ‘We hebben geen zaken gedaan tot nu toe. Misschien komt het nog’, zegt Nagessersing. Vandaag sluit immers de transfermarkt. Hij bevestigt wel dat Transvaal een Braziliaan heeft vastgelegd, maar de formaliteiten met de Braziliaanse voetbalbond moeten nog afgerond worden. ‘Voor dit seizoen willen we zo hoog mogelijk eindigen. Volgend seizoen gaan we wederom voor de hoogste’, aldus Nagessering.
Transvaal 95 jaar
Vandaag bestaat SV Transvaal precies 95 jaar. De vereniging is een van de meest succesvolle clubs van Suriname. Ze won 19 keer de landstitel en bovendien werd in 1973 en 1981 de Concacaf Champions Cup gewonnen, het Amerikaanse equivalent van de Champions League. Het bestuur zal deze dag heel sober herdenken, daar ze pas zijn aangetreden.

error: Kopiëren mag niet!