‘We gaan voor de koers van 5’

De verschillende cambio’s in Suriname zitten wat de Amerikaanse Dollar betreft al op een koers van 1 op SRD 4.95. De cambio’s zouden conform de instructie van de Centrale Bank van Suriname niet boven een koers van maximaal SRD 4.20 voor een dollar moeten vragen. Uit de cambio- en zakenwereld blijkt echter dat de Centrale Bank van Suriname vermoedelijk ook meedoet aan de koersopdrijving. Hierdoor is de 4.20 niet meer aan te houden. Tenminste twee cambiohouders geven aan dat de koers in beginsel al op de SRD 5 voor een US$ staat. Uit betrouwbare bronnen verneemt Dagblad Suriname dat er vanaf maandag door de CBvS weer zal worden geïntervenieerd op de valutamarkt. Ook dit zal volgens de cambiohouders de koers hoogst waarschijnlijk niet onder de 4.70 kunnen krijgen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!