Paul S‎omohardjo: ‘Na populisme schreeuw je om solidariteit’

front1‘Na het uitvoeren van populistische handelingen die gepaard gaan met het verbrassen van veel geld, schreeuwen om solidariteit.’ Dit is hoe de zittende regering aldus PL-voorzitter Paul Somohardjo beleid maakt. ‘Solidariteit waarvoor’, vraagt hij zich spottend af. Jaren geleden is hij begonnen met zijn volkswinkels waar goederen tegen lage prijs aan de consument worden aangeboden. Deze winkels zijn uitgestrekt vanaf Moengo naar Nickerie. Voor dezelfde prijs waarvoor het product wordt gekocht bij de groothandel, wordt dit doorverkocht aan de consument. De partij staat zelf in voor de subsidie van de vrachtkosten naar de gebieden buiten Paramaribo.
Ondertussen blijkt dat ook andere organisaties die beweren niet gelieerd te zijn aan de regering, het model van Somohardjo van de volkswinkels overnemen. ‘Ik heb er geen moeite mee, ze nemen toch alles over. Verdelen van sociale pakketten, kinderdag en seniorendag.’ Somohardjo hoopt dat de consument niet de dupe wordt van de zogenaamde goedkope winkels. De kwestie Sapoen en Chitan slokt zijn tijd op. Wanneer dit achter de rug is, wil hij zelfredzaamheid stimuleren onder zijn achterban. ‘Die mensen moeten niet leren om te krijgen, maar ook om voor eigen productie te zorgen.’ Zo zullen burgers ondersteund worden in het ondernemen van kleine projecten, spaarzaam zijn en zo zuinig mogelijk leven zonder onnodige inkopen te doen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!