‎DNA-lid Erwin Linga: ‘NH-minister kan niet zijn eigen braaksel inslikken'

DNAAssembleelid Erwin Linga van de NDP uit Sipaliwini reageert heel verbaasd over het feit dat de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regillio Dodson, opeens toestemming ‎heeft gegeven aan drie vergunninghouders om met skalians te opereren in het zuidoostelijk deel van de Sarakreek in het district Brokopondo. Opmerkelijk is dat deze drie vergunninghouders ook door Dodson waren weggehaald uit het stuwmeer. Onder veel fanfare haalt de NH-minister deze skalianhouders weg uit het stuwmeer om hen 20 kilometers verder een andere concessie aan te wijzen. ‘De minister kan niet zijn eigen braaksel inslikken, de samenleving gaat met een andere bril naar hem kijken’, zegt Linga aan Dagblad Suriname. Hij zal deze kwestie zeker aankaarten bij de voortzetting van de begrotingsbehandelingen in het parlement.
De parlementariër stelt dat de minister consequent moet blijven. Indien hij stelt dat de mens centraal staat, dan moet de mens centraal blijven en moet dit ook te zien zijn aan zijn handelingen. Linga vind het niet kunnen dat skalians eerst met veel fanfare van het stuwmeer worden verwijderd en de toestemming krijgen om elders te opereren. Bij hem rijst de vraag waarom het goed is, terwijl de minister eerder had gesteld dat de gezondheid van de mens centraal staat. Feit is dat het water waar de bewoners dagelijks gebruik van maken, vervuild wordt. Ook de vissen raken vergiftigd door het kwikgebruik. Linga legt er de nadruk op dat de NH-minister had gegarandeerd dat er geen skalians zouden opereren. ‎Hij staat versteld van de plotselinge metamorfose van de minister.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!