Tweede Surimep conferentie en tentoonstelling in aantocht

Tweede SURIMEP Conferentie en tentoonstelling in   aantochtDe tweede tweejaarlijkse Suriname International Mining, Energie & Petroleum (Surimep) conferentie en tentoonstelling staat voor de deur en wordt gehouden van 14 tot en met 16 juni 2016. De organisatie hiervan ligt in handen van AME Trade Ltd in samenwerking met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. De eerste editie van dit evenement, welke in 2014 werd gehouden, telde meer dan 350 deelnemers, 25 sponsoren en 45 exposanten uit 24 landen. Er waren onder andere delegaties afkomstig uit Frans-Guyana, Venezuela alsook Trinidad and Tobago. Het thema van Surimep 2016 is “Optimising resource industry linkages to catalyze Suriname’s economic development”. Tijdens deze conferentie zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:
• overzicht van Suriname’s Resource Industry;
• open for Business. Suriname lijkt te groeien en haar investeringsmogelijkheden uit te breiden;
• infrastructurele verbanden en ambitieuze ontwikkelingsplannen;
• productieverbanden en waardeketen;
• Suriname’s nationaal energiesysteem, water en andere hernieuwbare energiebronnen;
• downstream verwerking van ruwe olie;
• Suriname’s goudindustrie;
• kleine- en grootschalige goudwinning;
• Suriname, de volgende grote olie-ontdekking;
• technologische innovatie in de olie- en gasindustrie;
• Suriname, het groenste land ter wereld;
• resource industrie, een katalysator voor de economische ontwikkeling van Suriname.
Surimep 2016 zal alle belangrijke actoren van de mijnbouw-, energie- en aardoliesectoren van Suriname en de regio onder één dak brengen. De mogelijkheden zullen daarbij gepresenteerd en besproken worden. Daarnaast zal ook gekeken worden naar trends en verwachte ontwikkelingen door middel van het delen van kennis en presentaties van vooraanstaande organisaties.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!