Hew A Kee: “Voor elke volgende stap die je wil maken, heb je een Clad- rapport nodig”

Het ontslag van algemeen directeur Dirk Currie en onderdirecteur Commerciële Diensten Kenneth Muringen is al rond. Velen die de zaak kritisch volgen, vragen zich af hoe het komt dat er vooralsnog geen strafrechtelijke stappen zijn ondernomen, gezien er hier sprake is van het verdwijnen van een groot geldbedrag. De eigenaar ontslaat zijn directeur niet, aangevende dat er ‘administratieve ongeregeldheden zijn geconstateerd, als hij niet verdenkt dat de directeur wat fout heeft gedaan, anders had de eigenaar iemand anders ontslagen. Deze eerste twee ontslagen zijn arbeidsrechtelijke sancties. Dat was het gevolg van het een rapport dat werd uitgebracht door de Interne Controle.
Een politioneel onderzoek aan de andere kant brengt niet met zich mee dat deze directieleden tweemaal voor hetzelfde feit bestraft worden. Wat houdt de politie nog tegen om de zaak aan te pakken? In het intern rapport is er volgens Gardelito Hew A Kee, president-commissaris van de raad van commissarissen van Telesur, al bewezen dat er zaken mis zijn gegaan. Volgens Hew A Kee wacht de politie nog op een rapport van de Clad om stappen te kunnen ondernemen. De politie wacht dus op een onafhankelijk rapport. De Clad is al aangeschreven en het is wachten op hun om met het onderzoek te beginnen. “Voor elke volgende stap die je wilt maken, heb je een Clad-rapport nodig”, aldus Hew A Kee.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!