Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

De bekende van de politie Winoth J. is op maandag 27 december door de politie van Bureau Nieuwe Haven aangehouden ter zake bedreiging en vernieling. De verdachte die pas terug was uit het binnenland ging te keer met de familie op een adres in het ressort. Hij heeft daarbij een autoruit van een nichtje kapot geslagen. De politie werd ingeschakeld, maar bij aankomst had hij de plek reeds verlaten. Volgens verklaring van de familie is Winoth in het bezit van een jachtgeweer en heeft eerder dit jaar zijn zus en andere familieleden bedreigd te zullen doden met het wapen. Later op de avond kregen de wetsdienaren van de Spoed Eisende Hulp melding van een slachtoffer dat zich heeft aangemeld met verwondingen aan het lichaam. De politie deed de ziekeninrichting aan en bleek het om de verdachte te gaan die eerder op de avond de autoruit van zijn nichtje kapot had geslagen. Het vermoeden bestaat dat hij na zijn daad een ander adres aandeed, waar hij door omstanders moet zijn mishandeld. Na medische behandeling werd hij overgebracht naar het politiebureau. Het jachtgeweer is niet op hem aangetroffen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie mocht de sterkte van het cellenhuis met Winoth worden aangevuld. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!