Patiëntenraad NNC : “Oplossing in kwestie verzekering dialysepatiënten heeft haast”

Na bijkans zes weken wachten, heeft de Patiëntenraad van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) nog geen concrete oplossing gemerkt voor hun verzekeringsproblematiek. Hoewel de raad gelooft dat er inderdaad gezocht wordt naar een oplossing, is hij van mening dat de oplossing niet te lang op zich mag laten wachten. “Wij hebben hulp nodig en kunnen niet dreigen, maar als er niets gebeurt voor januari 2016, dan zullen we genoodzaakt zijn om via de media wederom de aandacht te vragen voor onze nood”, zegt raadsvoorzitter Ruben Rozendaal.
Eerder heeft de Patiëntenraad via een brief zijn standpunt voorgehouden aan de voorzitter van en alle fractieleiders in De Nationale Assemblee, de Commissie Volksgezondheid in DNA, de ministers van Financiën en Volksgezondheid, de directeur van Volksgezondheid, de leiding bij het Academisch Ziekenhuis en bij het NNC. Omdat de Nationale Basiszorgverzekering onvoldoende garantie biedt voor de behandeling van dialysepatiënten komt de groep patiënten in groot gevaar. Indien zij niet op tijd dialyseren, kunnen ze doodgaan. Suriname telt ruim 700 dialysepatiënten. Hiervan zit de helft bij het NNC van het AZP. Volgens Rozendaal moet de staat de mensen die pensioenen hebben gestort, blijven helpen. Hij vindt dat dialysepatiënten en kankerpatiënten de ziekte niet hebben gekocht en dus door de Staat bijgestaan dienen te worden.

error: Kopiëren mag niet!