Komende feestdagen mogen werknemers langer werken

Met de komende feestdagen gaan werknemers ietsje langer werken. Dat werd bekendgemaakt door het ministerie van Arbeid. Arbeidsinspectie heeft op 9 december 2015 bekendgemaakt dat bepaalde ondernemingen die eind van het jaar als gevolg van de nationale feestdagen, nog een scala aan werk hebben waardoor werknemers vereist worden langer te werken, voor enkele dagen langere werktijden kunnen hanteren. De volgende staat bekend als de december werkgeversvergunning 2015. In deze wordt gesteld dat het personeel van winkels, cafés, restaurants en daaraan gelijkgestelde diensten ongeveer 11 uren per dag arbeid mogen verrichten, afwijkend van het 8 uren normaal gestelde werktijd. Dit mag echter plaatsvinden van 16 – 19 december, 21 – 23 december en van 28 – 30 december 2015.
Voor brood en banketbakkerijen zullen werknemers ongeveer 13 uren per dag werken en dit geldt van 16 – 18, van 20 – 23 en van 27 – 30 december 2015. Als het goed is mogen werknemers aan de hand van de bekendmakingen hoogstens 64 uren per week arbeid verrichten. Er mag van deze beschikking afgeweken worden indien hiervoor een specifieke vergunning is verleend. Deze algemene overwerkvergunning wordt verleend met in achtneming van de overige bepalingen in de Arbeidswet van 1963 en de rest van de arbeidswetgeving.

error: Kopiëren mag niet!