Brandslachtoffer overladen in ziekenhuis

De 44-jarige Peter, Schmidt die op zondag 29 november brandverwondingen opliep tijdens een woningbrand aan de Bonistraat, is op maandag 30 november in het ziekenhuis overleden.
In eerdere berichtgeving met als kop “zwerver loopt brandverwondingen op bij woningbrand” was aangegeven dat Peter een zwerversbestaan leed. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat Peter toestemming had van de overleden eigenaar om in het huis te blijven.
Peter had op de bewuste dag een kaars aangemaakt, waarna hij in slaap was gevallen. Op een bepaald moment vloog de kamer in brand, waarbij de bewoner brandverwondingen opliep. Het gaat om een hoogbouwwoning, waarvan de bovenverdieping uit hout en de benedenverdieping van steen was opgetrokken. De beneden verdieping is helemaal afgebrand. Verder bleek dat de woning niet op het elektriciteitsnet was aangesloten.
Bij aankomst van de politie op het adres werd de bewoner met brandverwondingen aangetroffen. Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care met 2e en 3e graad brandverwondingen opgenomen. Peter kwam ten gevolge van de brandverwondingen op maandag 30 november in de ziekeninrichting te overlijden. De politie van Geyersvlijt is belast met deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!