‎Zilvergrijze vuilniszakken voor Wanica

Districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien, worstelt nog steeds met de vuilproblematiek in haar district. Toen zij gistermorgen naar kantoor reed, ergerde zij zich danig aan het gedrag van de bewoners. Hoewel de vuilophaalwagen met zijn arbeiders tot laat in de avond rijden om het vuil op te halen, blijkt dat er wederom zakken met vuil was opengereten op straat aan de Indira Gandhiweg. Het vuil is kennelijk te laat langs de straat geplaatst waardoor honden en zwervers vrij brief hadden om deze open te scheuren. Momenteel worden zilvergrijze vuilniszakken geïntroduceerd in het district. Een medium zak van normale grootte kost SRD 0.60. Een large, even groot als de containerzakken, kost SRD 3. Deze zakken zijn al gedistribueerd en zijn te koop in de winkels. Vanaf 1 januari volgend jaar wordt vuil dat slechts in zilvergrijze zakken zijn geplaatst opgehaald.
Tot eind december wordt nog door de vingers gekeken. De burgermoeder houdt er rekening mee dat burgers een hoeveelheid vuilniszakken hebben aangeschaft als voorraad. Tot december kunnen zij deze nog gebruiken. De gekleurde vuilniszakken moeten mede helpen om de vuilproblematiek te ordenen. ‘Er zijn burgers die niet eens de moeite nemen om huisvuil in de normale zwartgelakte vuilniszakken te plaatsen. Deze worden gewoon gezet in de kleine plastieken zakken. Sommige mensen ‎schromen er niet voor hun vuil in kartonnen te zetten. Aan al deze taferelen moet een eind komen’, legt de burgermoeder de nadruk op. Het neemt voor de arbeiders meer tijd in beslag om een volgepropte doos die zij nauwelijks goed kunnen opnemen of tien kleine boodschappen zakken met vuil in de vuilophaalwagen te gooien.
Temidden van al haar worsteling om Wanica gevrijwaard te houden van vuil, is de dc enigszins toch een beetje opgelucht dat het vuil langs de straten relatief minder is in vergelijking met een jaar geleden. Zij benadrukt dat bewoners vaak genoeg niet beseffen dat zij de grootste boosdoeners zijn van vuil op straat. Plaatsen zij hun vuil slechts op het juiste tijdstip en slechts op de dagen dat de vuilniswagen langs rijdt, is er niets aan de hand. Indien al de bewoners deze methode toepassen, is de vuilproblematiek al aardig opgelost. Maar er zijn mensen die pas met hun vuil komen aan dansen wanneer de vuilophaalwagen de buurt al heeft aangedaan. ‘Hierdoor wordt alle ruimte geboden aan honden en zwervers om zakken op te scheuren en te gaan graaien tussen al het vuil, een ware troep achterlatend.’ Zij drukt de bewoners van Wanica op het hart, zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen vuil totdat deze veilig en wel is meegenomen door de vuilophaalwagen. De dc benadrukt ook dat een vuil en smering milieu de inwoners de das om kunnen doen bij de verspreiding van allerlei virussen en ziektes.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!