Kansrijk Suriname start iPadproefproject te OS Goejaba

Stichting Kansrijk Suriname is gestart met een proefproject op de OS Goejaba in het binnenland van Suriname. De leerlingen van deze basisschool beschikken sinds kort over 50 volledig ingerichte iPads, waarmee ze onder meer op rekenen en taal kunnen oefenen. Het doel van dit project is om de leerlingen structureel betere resultaten te laten halen bij de taal- en rekentoetsen. De keus voor de pilot is niet zomaar op OS Goejaba gevallen. De stichting wilde per se een school in het binnenland aandoen, vanwege het feit dat de kinderen in het binnenland het iets moeilijker hebben dan kinderen in de stad.
Joleen Caljouw geeft aan dat de stichting ook al eerder contact had met de school en het schoolhoofd vanwege andere projecten. Vanwege de afstand is het verkrijgen van genoeg lesmateriaal soms heel moeilijk. Met de iPads leren de kinderen spelenderwijs taaloefeningen en rekensommen beter begrijpen.
Dit project wordt uitgevoerd in de 2de en de 6de klas van de school. Met behulp van apps en games zal geprobeerd worden om de kinderen het één en ander bij te brengen. Wat de stichting met dit project uiteindelijk wil bereiken, is dat veel meer kinderen in het binnenland voor de toets slagen dan nu het geval is. Als dit project goed verloopt, ligt het in de bedoeling met meer apps te komen. Het zal dan om applicaties gaan die te maken hebben met de vakken natuurkunde en geschiedenis.

error: Kopiëren mag niet!