Jeugdigen aangehouden voor diefstal

Orlando K. en Ritesh D. zijn door de politie van het ressort Saramacca aangehouden voor diefstal middels geweldpleging.
De jongens die van de buurt zijn, hebben tijdens afwezigheid van de eigenaar in zijn woning ingebroken. Orlando brak het slot van de woning en begaf zich naar binnen. In het huis demonteerde hij een bromfiets van de eigenaar. Hij legde de onderdelen op een hoop met de bedoeling deze mee te nemen. Toen Orlando klaar was, riep hij Ritesh om de onderdelen buiten de woning te plaatsen.
Terwijl Ritesh bezig was de onderdelen mee te nemen, werden zij op heterdaad betrapt door de eigenaar. De eigenaar probeerde Orlando en Ritesh tegen te houden, maar de jongens gingen hem te lijf.
Het gelukte de man om de jongens toch aan te houden en schakelde hij de politie in. De jongens die beiden vijftien jaar oud zijn, werden na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het tweetal is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

error: Kopiëren mag niet!