16-jarige besteelt buurvouw

De 16-jarige N.A. is dinsdag 24 november door de politie van Livorno ter zake diefstal uit een woning aan de Sarkiweg aangehouden. Omstreeks 07.30 uur vertrok de bewoonster samen met haar kinderen van huis. Toen zij later op de dag thuis arriveerden, merkte één van haar kinderen op dat zijn spaarpot er niet was. De moeder trok dat na en bemerkte inderdaad dat de drie spaarpotten van haar kinderen nergens te vinden waren. Zij ging op onderzoek uit maar trof geen sporen van inbraak aan. De aangeefster is toen bij haar buurvrouw geweest en vertelde haar dat er goederen en geld uit haar goed afgesloten woning woning waren meegenomen. De buurvrouw vertelde toen dat zij het 16-jarige buurmeisje N.A. op het erf had gezien. Op de vraag van de buurvrouw wat zij daar deed, gaf zij als antwoord dat zij door de kinderen van de benadeelde was uitgenodigd. Hierna is N.A. weggegaan.
De aangeefster is later rekenschap gaan vragen aan N.A. Echter was zij niet tevreden met haar antwoord. De benadeelde schakelde uiteindelijk de politie in. De sterke arm heeft na de aangifte de 16-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau. N.A. geeft toe in de woning van de benadeelde te zijn geweest. Zij heeft zich toegang verschaft middels een valse sleutel. Een neef van haar zou hebben gezien waar de benadeelde haar sleutel had bewaard. Hij zou op zijn beurt dit hebben verteld aan N.A. Op die bewuste maandag is N.A. rond 09.00 uur de woning van de aangeefster binnen gegaan. Uit de woning werden drie spaarpotten, een geldbedrag van SRD 420 aan contanten en parfum buitgemaakt. Ten aanzien van het geld beweerde de verdachte het verbrast te hebben. Ten aanzien van de goederen, waaronder parfum, verklaarde N.A. die aan een neef te hebben gegeven. De politie heeft N.A. ter zake diefstal aangehouden en in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek is overgedragen aan Opa Doeli.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!