Halskettingdieven aangehouden

Een politie-eenheid heeft op dinsdag 24 november twee verdachten aangehouden aan de Verlengde Gemenelandsweg. Een derde verdachte zag kans te ontkomen aan zijn aanhouding.
Via de Centrale Meldkamer van de politie werd er een algo bericht gelanceerd dat drie manspersonen, van wie één van ze gewapend was met een vuistvuurwapen, een vrouw bij een polikliniek hebben beroofd van haar gouden halsketting. Na hun daad vluchtten zij in een gereedstaande auto weg in de richting van het stadscentrum. Het kentekennummer van de vluchtauto werd ook doorgespeeld.
Een speciale eenheid die in de directe omgeving was, speelde hierop in en reed het voertuig aan de Verlengde Gemenelandsweg klem. Twee van de verdachten werden aangehouden, terwijl de derde kans zag te ontvluchten. De verdachten die aangaven ex-militairen te zijn, werden hangende het onderzoek overgebracht naar het politiebureau de Nieuwe Grond. De buit is nog niet achterhaald.
Aan de aanhouding van de 3e verdachte wordt gewerkt. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!