Grote militaire show bij 40 jaar Nationaal Leger

1 Miniserie van Defensie belegd persconferentie    aangaande activiteiten 40 jaar srefidensie 1
1 Miniserie van Defensie belegd persconferentie    aangaande activiteiten 40 jaar srefidensie 2In het kader van 40 jaar Srefidensi en viering van het 40-jarig jubileum van het Nationaal Leger (NL) zal een aantal activiteiten vanuit het ministerie van Defensie ontplooid worden. Verschillende aspecten binnen het leger zullen gedemonstreerd worden middels een taptoe in verband met het 40-jarig bestaan van het Nationaal Leger, dat op 24 november 1975 is opgericht. Het totale publiek wordt op vrijdagavond 20 november uitgenodigd de activiteiten bij te wonen. De activiteiten zullen aanvangen om 19:00 uur in het Andre Kamperveenstadion waar de mensen kunnen genieten van een grote militaire show. “Het enthousiasme binnen de leden van de verschillende eenheden is vrij goed”, stelt kapitein Faried Ilahibaks. Woensdagavond omstreeks 19:00 uur zullen de eenheden met de generale repetities beginnen. Op vrijdag wordt het publiek vanaf 5:00 uur ‘s middags verwacht.
De avond zal aanvangen met een openingsceremonie, waarbij de militaire kapel zal beginnen met het volkslied. Daarna volgt een optreden van de militaire kapel in combinatie met een exercitieshow door de kadetten van het Centrum Opleiding van het Nationaal Leger, die een mooie vlaggenshow ten toon zullen stellen in de kleuren van onze nationale vlag. De nieuwe kadetten die in de opleiding zijn en deel zullen uitmaken van de infanterie zullen ook een daverende show weggeven. “Het zijn jongens die in de opleiding zitten, in de bravocompagnie onder leiding van kapitein Jap Sie”, verduidelijkt kapitein Ilahibaks. “Daarna komt een optreden van de combinatiegroep, bestaande uit leden van het leger en onze jongens van de militaire politie onder leiding van luitenant Jerrel van Dijk, die een motorshow zal weggeven. Deze groep is getraind door de Franse eenheid. Dit zijn slechts enkele activiteiten die ontplooid zullen worden. Bij afsluiting van het geheel zal de ground manager zich aanmelden bij president Desi Bouterse”, aldus kapitein Faried Ilahibaks over de activiteiten.
Majoor Antoon Uiterloo sprak over de veiligheid op die dag en stelde wat regels vast. “Voor de eigen veiligheid wordt gevraagd aan de mensen en de pers om zich niet op het veld te begeven, waar er oefeningen uitgevoerd zullen worden. Ook wordt gevraagd aan wapendragers die op die dag geen dienst hebben, liever de wapens thuis te laten. De VIP-tribune is weggelegd voor de president van de Republiek Suriname en andere hoogwaardigheidsbekleders en niemand mag die dag buiten deze groep de VIP-tribune betreden.

error: Kopiëren mag niet!