Echtgenoot in verzekering gesteld ter zake bedreiging

Een man die zijn partner met de dood heeft bedreigd met een dolkmes is door de politie van het bureau Nieuwe Haven op zondag 15 november in verzekering gesteld.
De vrouw was op zaterdag 14 november jarig en had een feest georganiseerd. Nadat alle gasten vertrokken waren, kreeg het echtpaar ruzie. De vrouw werd zoals zij heeft aangegeven bij de politie bedreigd. Zij wilde toen een einde aan de relatie brengen, vanwege de veelvuldige bedreigingen en spanningen in de relatie.
De man die ook nog in onmin leeft met de vijf kinderen van de vrouw, weigerde de woning te verlaten. De man geeft als reden aan dat de huwelijksambtenaar op hun huwelijksdag duidelijk heeft gezegd dat man en vrouw bij elkaar moeten blijven tot de dood hen scheidt.
Hij pakte het scherpvoorwerp en bedreigde de vrouw daarmee. De vrouw die zegt al moe te zijn van het gedrag van haar echtgenoot, deed aangifte. Echter wenste zij geen strafrechtelijke vervolging tegen haar partner. Hij moest door de politie ernstig worden aangesproken en het huis worden uitgezet.
De politie kon niet voldoen aan de wensen van de vrouw. De politie onderzoekt strafbare feiten en zet geen mensen uit huis zonder enige wettelijke bepaling. De man werd opgespoord en overgebracht naar het politiebureau. Hij ontkent de vouw te hebben bedreigd.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie die de bedreiging ernstig neemt, is de man ingesloten. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!