Buza overhandigt Cubaanse ambassadeur gouden munt

Minister Niermala Badrising van het ministerie van Buitenlandse Zaken
Minister Niermala Badrising van het ministerie van Buitenlandse Zaken
Minister Niermala Badrising van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) overhandigde aan Cubaanse ambassadeur, Julio Armando Solís Ferreiro, de speciale gouden munt die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Republiek Suriname was vervaardigd, als een aandenken voor zijn dienstbaarheid als deken van het corps diplomatique en als ambassadeur van zijn land. Ambassadeur Solís Ferreiro keert op 9 november terug naar Cuba met het oog op de beëindiging van zijn diplomatieke carrière en daarop aansluitende pensionering. Minister Badrising sprak tijdens het afscheidsbezoek van de Cubaanse ambassadeur over de bijdrage die hij heeft geleverd aan het onderhouden en consolideren van de goede bilaterale samenwerking tussen Suriname en Cuba. De inspanningen van ambassadeur Solís om de relatie tussen de Caribische en Latijns-Amerikaanse regio te versterken en om de Inter-Amerikaanse solidariteit te bevorderen, zijn niet onopgemerkt gebleven.
Ambassadeur Solís sprak zijn dank uit voor de ondersteuning van Suriname tijdens de stemming voor de VN-resolutie tot opheffing van het economische en handelsembargo van de VS op 27 oktober. Het resultaat van de stemming was 192 voor en 2 tegen, waarbij slechts de Verenigde Staten van Amerika en Israël tegen de voormelde resolutie stemden.
Er werd ook stilgestaan bij de speciale band tussen de wederzijdse presidenten, waarbij de ambassadeur wederom de appreciatie van de regering van Cuba uitte voor het bezoek dat president Bouterse in 2013 aan Cuba bracht. Ook heeft de Cubaanse ambassadeur op donderdag 5 november zelf uit handen van de president Desi Bouterse het Grootlint in de Ereorde van de Palm mogen ontvangen. De ambassadeur kijkt terug op een goede werkzame diplomatieke periode. Hij wees op het feit dat Suriname wordt gekenmerkt door zijn multiculturele stabiele leefsituatie en veiligheid.

error: Kopiëren mag niet!