Honger motief voor brute beroving

Honger was het motief waarom de verdachte Steven K. ertoe over ging om op 29 augustus 2015 het slachtoffer Sandra T. van haar tas te beroven. Volgens de verdachte, die tweemaal eerder veroordeeld is, had hij pas een celstraf van 10 jaar uitgezeten voor een roofmoord en kon hij maar geen werk vinden. Door de honger die had, had hij geen enkele keus, dan de vrouw te beroven. Het slachtoffer zou door de verdachte voor haar woning zij opgewacht. Toen zij uit haar voertuig stapte, werd zij terstond door de verdachte aangevallen. Volgens het slachtoffer zou de verdachte haar enkele slagen hebben toegebracht, waarna hij de tas ruw wegrukte. Steven ontkent echter de tas te hebben weggerukt. Volgens hem had hij de dame slechts geduwd. Kantonrechter Rewita Chattterpal vroeg de verdachte of het uitzitten van een celstraf van 10 jaar de verdachte nog steeds niet op het idee heeft gebracht iets goeds van zijn leven te maken. “Wil je zo door het leven gaan? Je hebt een Natin-diploma, dus denk ik wel dat je iets zou hebben kunnen vinden”, stelde de rechter tegenover de verdachte. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Sonny Chotkan. Deze zaak wordt op 17 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!