Inleefgroep België bij Stichting Projecthulp Suriname

Inleefgroep uit België bij Stichting Projecthulp Suriname.1Stichting Projecthulp Suriname heeft vanaf 31 okt.2015 voor de tweede keer de inleefgroep uit België in Suriname kunnen verwelkomen. De inleefgroep is een groep bestaande uit 5 docenten en 20 leerlingen van het Sint Gabriël College in Boechout te Antwerpen België. De studenten afkomstig van de middelbare school zijn in de leeftijd van 15-16 jaar.
De doelstellingen van deze reis zijn de volgende: jongeren weghalen uit hun comfortzone en hen open en onbevangen leren kennismaken met andere culturen, andere realiteiten. Op deze manier worden ze warm gemaakt voor vrijwilligerswerk en belangeloos inzetten voor mensen. Het voorbereidingstraject duurt ongeveer 9 maanden tot een jaar, de leerlingen moeten middels vakantiewerk sparen voor hun eigen reis. Daarnaast heeft deze groep aantal activiteiten in België georganiseerd voor inzameling van financiën, die in projecten waar zij aan de slag gaan te ondersteunen. Deze groep zal van maandag 02 november tot 05 november in een aantal instellingen, zoals Hubert Stichting, Kinderhuis/crèche Ramoth, Stichting Tana, Maria Internaat, Stichting Prasoro en sociale werkplaats Unu Pikin, helpen met creativiteit, sport & spel, schoonmaak, tuin en opknappen van schoolmeubels. Van 06 november tot 9 november zullen zij het binnenland aandoen en 10 november vertrekken zij terug naar België.

error: Kopiëren mag niet!