Anniecrèche voor kinderen met een beperking bestaat 35 jaar

Anniecreche voor kinderen met een beperking bestaat 35 jaarDe Anniecrèche vierde gisteren haar 35-jarig bestaan op feestelijke wijze. Het dagcentrum is het enige in Suriname, dat kinderen met een verstandelijke beperking vanaf heel jong (tussen 0 en 8 jaar) begeleidt. De valt onder de Stichting Vroege Stimulatie Crèche (SVSC). De leermogelijkheden binnen het centrum zijn aangepast aan de behoeften van de kinderen. Annette Reigman, de algemeen manager van Anniecrèche die al 19 jaren verbonden is aan de crèche, zegt dat het een uitdaging is om te werken met kinderen met een beperking en om zoveel mogelijk hun talenten naar boven te halen. Zij heeft er geen dag spijt van dat zij voor dit werk gekozen heeft. De Anniecrèche, die een particuliere non-profit organisatie is, krijgt haar financiering van de ouderlijke bijdrage en overheidssubsidie. Omdat dit geld niet genoeg is, wordt er steeds sponsors en donateurs gezocht. In de toekomst wil de crèche naar meer professionalisering toe werken en het gebouw uitbreiden met onder meer extra opvangfaciliteiten voor kinderen.
Er moet een tweede dagcentrum verrijzen met extra lokalen en extra therapiemogelijkheden. Ook zal men mogelijk educatief onderwijs en trainingen voor de mensen in het werkveld gaan verzorgen. Naast een formeel gedeelte mochten de kinderen op de verjaardag van de crèche verschillende spelletjes doen en alle aanwezigen konden genieten van een hapje en een drankje. In november komt er een family day voor de kinderen en hun ouders en in mei 2015 zal er een reünie georganiseerd worden voor alle kinderen die de afgelopen jaren door de crèche begeleid zijn. Reigman zegt dat het bij elke zorginstelling altijd dubbeltjes keren is en het moeilijk is om te plannen, maar dat zij over het algemeen genomen de afgelopen jaren toch vooruitgang heeft gezien binnen haar vakgebied. Waar nog aan gewerkt moet worden, is de opvang voor wanneer de kinderen ouder worden, omdat dit nog een enorme zorg is voor de ouders.

error: Kopiëren mag niet!