Verdachte met schotverwonding aangehouden

De 25-jarige verdachte Richi, D. is op woensdag 28 oktober door de politie van Uitvlugt aangehouden met een schotverwonding in zijn been. Na een melding van de Centrale Meldkamer dat een verdachte zich met een schotverwonding bevindt aan de Lalarookhweg ging de politie van Uitvlugt ter plaatse. Bij aankomst was de verdachte reeds overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling.
Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat 3 manspersonen zich kort tevoren hadden begeven in een winkelzaak aan de Lalarookhweg. Het drietal nam enkele cosmetische goederen uit de zaak en vluchtten de winkel uit. De eigenaar die dit opmerkte zette te samen met enkele omstanders de achtervolging in. Twee van de verdachten stapten in een personenauto. De andere die te voet wegvluchtte, werd door de eigenaar achter na gezeten.
Een bestuurder van een gewapende macht die op dat moment voorbij reed, stopte en verleende assistentie. De man ging toen de verdachte achterna en loste op een bepaald met zijn dienstwapen twee waarschuwingsschoten. Dit bracht Richi niet tot andere gedachten, waarbij er toen gericht op hem is geschoten. Hij werd in zijn scheenbeen geraakt.
De buitgemaakte goederen zijn in een plastieken zak gevonden, die Richie bij de aanhouding bij zich had. De politie van Uitvlugt deed SEH aan. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Hij ligt ter observatie onder politiebewaking in het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar. Aan de opsporing van zijn comparanten wordt gewerkt. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!