Roerende goederen ethanolproject worden verkocht

Alle roerende goederen van het ethanol- en suikerproject van Staatsolie te Wageningen gaan in de verkoop. Widjai Jungerman-Gangadin, manager Corporate Communication van Staatsolie, zegt dat de spullen die ze denken de komende jaren niet nodig te zullen hebben, worden verkocht. Het gaat hierbij om landbouwmachines en mobiele gebouwen (cabines). Jungerman verduidelijkt dat de spullen niet op de veiling gaan, maar gewoon zoals normaal worden verkocht. Er is intern wel melding gemaakt van de verkoop van de spullen, maar of het een openbare verkoop is, kan Jungerman vooralsnog niet bevestigen.
Over het onroerend goed zegt Jungerman dat ‘men waarschijnlijk heeft gezien dat er gebouwen daartussen zitten, maar die behoren niet tot onroerende goederen’. ‘Het zijn allemaal mobiele gebouwen. Van onroerende goederen ben ik niet op de hoogte.’ De verkoop van de spullen wordt via de Procurement Division gecoördineerd. Het project staat vooralsnog onder beheer van Eddy Frankel.
Staatsolie was van plan een suikerrietplantage tot ontwikkeling te brengen, om suikerriet tot ethanol te verwerken in een op te zetten verwerkingsfabriek in Wageningen. Het project zou uit twee componenten bestaan: het agrarisch deel (de suikerrietplantage) en een industrieel deel (een ethanol verwerkings- en productiefabriek). In juli 2015 werd door Staatsolie officieel aangekondigd dat het project voor onbepaalde tijd is stopgezet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!