Gewelddadige vriend brengt scholier kapverwonding toe

De politie van ressort Centrum kreeg op vrijdag 23 oktober via de Centrale Meldkamer het bericht van een slachtoffer met een kapverwonding aan de Waterkant. Bij aankomst op de plek was het slachtoffer reeds per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer en de verdachte een oude vete hadden. Beide heren die in gezelschap waren van anderen ontmoetten elkaar omstreeks 13.30 uur bij een eetgelegenheid in het Centrum. Eén hunner, die bekend is als ‘Barbamang’ had toen intimidatie schoten gelost. Door omstanders werden partijen tegen gehouden elkaar te lijf te gaan en verlieten zij de plaats. Enkele uren daarna kwam het tweetal elkaar weer tegen bij de eindhalte van de lijn 5 bussen. ‘Barbamang’ bracht de jongeman die op een bus wachtte om naar huis te gaan een kapverwonding toe met een scherp voorwerp. Na de daad vluchtte de geweldenaar weg. De wetsdienaren deden de Spoed Eisende Hulp aan. Het slachtoffer was toen niet aanspreekbaar. Een familielid gaf door dat het om de 16-jarige scholier P.P. gaat. Het slachtoffer is op maandag 26 oktober heengezonden na medisch te zijn behandeld. De verdachte wordt door de politie opgespoord.

error: Kopiëren mag niet!