Zoon rechter Rasoelbaks 3 ½ jaar achter tralies

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag Georgio Rasoelbaks, zoon van waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, tot 3 ½ jaar cel veroordeeld. De magistraat beval ook de ontzetting van Rasoelbaks uit zijn ambt als politieambtenaar. De verdachte is politieagent en tevens zoon van een rechter. Hij wordt ervan verdacht misbruik gemaakt te hebben van middelen die hij wegens zijn ambt onder zijn hoede had. Verder wordt hem ten laste gelegd dat hij anderen heeft gedwongen om handelingen te plegen, diefstal middels geweld, diefstal van portofoon en veiligheidsvesten, poging tot doodslag en vernieling. Rasoelbaks stond samen met nog zes comparanten terecht die allen als medeplegers werden gerekend. Zij werden tot lichtere straffen gevonnist.

error: Kopiëren mag niet!