4 uur in de ochtend in de rij staan voor een BZV-pasje

4 u urHet gaat de afgelopen dagen hectisch toe bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de Waterkant. Burgers in het bezit van een On-of Minvermogen kaart worden niet meer door ziekenhuizen behandeld, omdat de On-of Minvermogen kaarten niet meer gedekt zijn. Het gaat dus om het verkrijgen van een gedekt basiszorgverzekeringspasje. De ziekenhuizen sturen de mensen naar het ministerie. Bij het ministerie worden deze mensen onderworpen aan een strenge toets naar behoeftigheid. Per dag, worden er maar 100 nummers uitgegeven aan personen die behandeld kunnen worden. Erger nog, staan de ‘behoeftigen’ om nummers in de hand te kunnen krijgen vanaf 4 uur in de ochtend al voor het gebouw van het ministerie. Een van de belanghebbenden gevraagd naar haar mening over het laatste, gaf aan dat het per slot rekening de mensen dit zelf willen. “De medewerkers van het ministerie starten om 7 uur met hun werk. Als wij om 4 uur hier willen komen, is dat voor onze rekening. De medewerkers kunnen hier niets aan doen”, zegt de belanghebbende.
Een ander belanghebbende gaf aan dat het zeer hectisch aan toe gaat. Volgens haar is de behandeling van 100 mensen per dag weinig. Deze vertraging maakt dat de medische behandeling in gedrang komt. Wat ook veel voorkomt is dat burgers worden weggestuurd. De ziekenhuizen verwijzen naar het ministerie, maar het ministerie doet vice versa.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!