Winkeldieven met gestolen goederen aangehouden

De 35-jarige Jurgen A. en Clyde P.(28) zijn op vrijdag 16 oktober door de politie van Nickerie aangehouden voor diefstal. De verdachten hebben goederen in een winkel van Paradise weggenomen. De winkelier merkte op gegeven moment op dat de mannen goederen in hun tassen hadden gestopt waarvoor zij niet hadden betaald. Zij stapten in een witgelakte voertuig en reden weg. De winkelier schakelde gelijk de politie van Paradise in.
De camerabeelden die zijn vastgelegd in de supermarkt werden bekeken. Aangezien de rijrichting van de verdachten Paramaribo bleek te zijn, werd door de politie van Paradise contact opgenomen met de controlepost Burnside. Het kentekennummer van het voertuig waarin de verdachten zich bevonden werd ook doorgespeeld.
Bij de controlepost werden de verdachten gesommeerd te stoppen. Bij controle in het voertuig ontdekte de politie dat de verdachten een hoeveelheid aan goederen waaronder koffie Gold, een aantal bussen insecticiden van het merk Baygon, leverpastei, flessen honing en flessen shampoo hadden buitgemaakt. Aangezien zij geen bonnen konden overleggen, werden zij aangehouden en overgedragen aan de politie van Nickerie. Bij nader onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachten vier winkelzaken hebben aangedaan in Nickerie alwaar zij in drie daarvan goederen hebben weggenomen.
Het vermoeden bestaat dat het om een georganiseerde winkeldiefstal gaat. De politie vermoed dat deze verdachten ook winkeldiefstallen in Paramaribo plegen. De politie onderzoekt deze zaak verder. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!