RvC EBS buigt zich over ontslag Duiker

Tijdens een ontmoeting van de Algemene Vergadering van de Aandeelhouders (AVA), gevolgd met een spoedbijeenkomst van de Raad van Commissarissen (RvC) van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) gisteravond, heeft men zich gebogen over het ontslag van de tijdelijk ontheven waarnemend directeur, Willy Duiker. De raadslieden van Duiker hebben de afgelopen dagen hard geprobeerd om hem op vrije voeten te krijgen, vanwege het belang van zijn aanwezigheid op de vergadering. Indien hij niet op de vergadering verschijnt, wordt hij ontslagen. Ondanks zijn ontheffing geniet Duiker op dit moment van alle privileges als EBS-directeur, waaronder ook zijn riant salaris. Bij ontslag verliest hij deze voorzieningen. Hij blijft samen met zijn oude collega Kenneth Vaseur nog opgesloten.
De RvC heeft zich vermoedelijk ook gebogen over een het verslag van accountant BDO, dat ernstige vraagtekens plaatst bij het jaarverslag van 2014 van de EBS. BDO struikelt over een overeenkomst met Superior Contracting, die getekend is namens de RvC, maar waarvan niet alle leden op de hoogte waren. Erger nog, er zijn koopopdrachten getekend door Duiker op basis van facturen van Superior Contracting. Het gaat om bedragen in miljoenen Euro’s en Amerikaanse dollars. Ook de naam van Olibis wordt meerdere malen genoemd, waarbij de aandacht wordt getrokken naar overfacturering. De accountant geeft aan dat nagenoeg alle leveringen van de leverancier administratief zijn verwerkt, maar dat in 2014 onjuiste prijzen zijn gehanteerd en beklaagt zich erover dat documenten waar naar gevraagd wordt, niet zijn ontvangen. Het betreft niet alleen documenten van de overeenkomst met Superior Contracting, maar ook die met Greenland, waardoor onmogelijk is om na te gaan wat de stand van zaken is.
FR

error: Kopiëren mag niet!