42 maanden voor beroving Chinees

Oscar Mussendijk en Roberto Apai zijn gisteren elk veroordeeld tot straffen van 3 jaar en 6 maanden. Kantonrechter Dinesh Sewrattan achtte wettig en overtuigend bewezen dat beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het beroven van het slachtoffer, Chen W. Het strafbare feit is in de nachtelijke gepleegd toen het slachtoffer zich op straat bevond. Hij werd op een gegeven moment uit een rijdende auto beschoten. Vervolgens stapten de verdachten uit het voertuig en namen een tas onder bedreiging van een vuistvuurwapen mee. Het slachtoffer besloot terstond een achtervolging in te zetten. Het gelukte hem de politie in te schakelen, die op den duur de achtervolging overnam. De verdachten werden gesommeerd te stoppen. Aangezien zij geen gehoor aan het bevel gaven, besloten de wetsdienaren schoten te lossen. Hierdoor kwam het voertuig in een trens terecht. De verdachten sprongen toen uit het voertuig en vluchtten weg. Het lukte de politie echter Mussendijk aan zijn been te schieten, die dan nog wegvluchtte. Door bewijsmateriaal uit het voertuig werd Mussendijk opgespoord en aangehouden. Niet lang daarna werd Apai ook opgepakt. Beide verdachten zijn notoire recidivisten en meerdere malen veroordeeld. De rechter vond het daarom passend om de straf niet te mitigeren.
FR

error: Kopiëren mag niet!