LGBT Platform discussieert over verbondenheid

1lgbtMet als thema ‘Connecting communities beyond borders’ heeft het LGBT Platform Suriname woensdag een discussieavond gehouden. ‘Hoe verbonden voel jij je met jezelf, een ander, het materiële, de samenleving en de natuur? Welke grenzen wil jij verleggen voor verbondenheid?’ Dit waren de kernvragen van de avond. Het doel van de discussieavond was om met elkaar in gesprek te raken over het thema ‘verbondenheid’, welke deze hele week als een rode draad door alle activiteiten heen loopt. ‘Tieneke Sumter, voorzitter LGBT Platform Suriname, zegt dat ook de LGBT community deel van de samenleving uitmaakt. ‘En aantal van ons wordt vaak genoeg geconfronteerd met discriminatie. Ons thema van het jaar is dus om die brug te slaan. We zijn allemaal verbonden met elkaar. We spraken dus over hoe we over onze verschillen heen kunnen stappen, en elkaar als mens kunnen benaderen’, zegt Sumter
De inleiders, dhr. Khedoe (voorzitter CCM), dhr. Tolin Alexander (artiest/kunstenaar), mw. Heymans-Goedschalk (psycholoog) en dhr. Banel (student Internationaal Recht) hebben elk vanuit hun achtergrond of discipline hun licht op het thema laten schijnen. ‘We hebben voor een diversiteit van mensen gekozen, omdat zij vanuit hun invalshoeken hun bijdrage aan de discussie kunnen leveren’, zegt Sumter. Het lag in de bedoeling dat mensen na de discussieavond met nieuwe benaderingswijzen naar huis zouden gaan.
Door middel van vragen en stellingen is onder leiding van de discussieleider Erna Aviankoi aan de discussie vorm gegeven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!