Peneux: ‘Scholen zullen worden opgezet’

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, zegt aan Dagblad Suriname dat ondanks de financiële crisis in het land, er alles aan gedaan zal worden door het ministerie om scholen op te zetten waar er behoefte is. ‘We zullen er alles aan doen dat scholen opgezet worden, ongeacht hoe ernstig de crisis ook is’, zegt de minister. Peneux geeft voorts aan dat hij denkt dat onderwijs prioriteit geniet in de samenleving en dat kinderen recht hebben op onderwijs en educatie. ‘We weten allemaal dat wij een beetje gebrek hebben aan financiële middelen, maar wanneer het gaat om het plaatsen van kinderen en onderwijs verzorgen, dan is het belangrijk dat we offers brengen.’ Deze offers houden volgens Peneux in dat de mogelijkheden bekeken worden om met de beperkte financiële middelen toch gebouwen op te zetten. ‘Dat is ons uiteindelijk doel. We kunnen niet zeggen ‘omdat er geen middelen zijn, worden er geen scholen opgezet’. Kinderen moeten naar school. Het is een verworven recht van kinderen’, aldus de onderwijsminister.

error: Kopiëren mag niet!