Kari Yu! wil meer hulp van bedrijfsleven en organisaties

De Kari Yu! campagne zou graag meer hulp willen zien van het bedrijfsleven en andere organisaties. Dit werd vrijdag tijdens de lancering van de campagne in het Courtyard Marriott Hotel benadrukt. Lilian Wiebers , directeur, van Youth, Gender and Partnerships bij het PADF, zegt dat Kari Yu jongeren traint en coacht, plaatst in een baan en nazorg biedt. ‘Alleen kunnen we het niet alleen doen. Daarom doen wij een oproep naar alle organisaties, ministeries en het bedrijfsleven. Er is al een samenwerking aangegaan met diegene die deze oproep hebben begrepen. Er is bewerkstelligd tot nu toe dat 23 jongeren hun eigen business hebben, dankzij bedrijven die hun deuren hebben geopend daarvoor, en zijn er 165 jongeren geplaatst in banen. Maar toch is het niet genoeg’, stelt Wiebers .
Ter gelegenheid van de lancering waren first lady Ingrid Bouterse, ambassadeur Ernst Noorman van Nederland, PADF-bestuurslid Shirley Sauma- Sumter, VSB-directeur Steven Mac Andrew en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven aanwezig. Het Kari Yu programma wil het Surinaams bedrijfsleven extra interesseren om Surinaamse jongeren, in het bijzonder drop-outs, ook kansen te bieden om mee te werken aan de ontwikkeling van Suriname. De eerste stap is de belangrijkste stap en na deze campagne komt er een hele scala aan activiteiten, die drop-outs en figuren in de maatschappij die ook drop-outs zijn geweest te belichten. Kari Yu werkt ook met het ministerie van Onderwijs om het drop-outprobleem onder de jongeren te voorkomen.
Het project heeft een tweedelige bedoeling, met name jongeren in de leeftijdscategorie van 15-24 jaar toegang te verschaffen tot onderwijs en middels vaktrainingen en werkgelegenheid te komen tot een verbeterd jeugdrechtsysteem voor Suriname. Het project is gefinancierd uit een fonds van de United States Agency for International Development (Usaid) en geïmplementeerd door de Pan American Development Foundation (PADF). ‘In een onderzoek is uitgewezen dat Suriname het hoogste jongerenwerkloosheidscijfer heeft in het Caribisch gebied na Guyana en dat kan niet’, geeft Wiebers aan. ‘We gaan veel meer moeten doen.’ Het Kari Yu programma wil ruim 700 jongeren in het jaar 2016 in banen geplaatst hebben en daarvoor roept men het bedrijfsleven op om nog meer zijn deuren te openen voor deze jongeren.

error: Kopiëren mag niet!