Echt waar??

Ik sta perplex als ik tegenwoordig de dagbladen zit te lezen en vraag mij af als het echt waar is. In ieder geval wel ongelooflijk maar hoelang gaat het door? Ik zie dat nu heel serieus de corruptie wordt aangepakt en dat er nu keihard wordt opgetreden en dat had weliswaar al vele jaren geleden moeten gebeuren maar ach, liever te laat dan nooit he. Al de maffialeden oppakken en op de boot zetten naar Alcatrez. Dat heet pas ordening van de samenleving, waardoor wij een mooie tijd zullen achterlaten voor de volgende generaties. In ieder geval zullen we ook verantwoordelijke kinderen hebben, omdat we dan geen kinderen zullen hebben van wie de vader een boef is. De staat en daarmee de samenleving voor bestelen, kan er gewoon niet in bij mij. Nu zijn de EBS en Staatolie aan de beurt en wat denk je…… Margareth Thatcher the Iron lady is back in town en gelijk is het gebouw van Justitie in brand “gestoken”. Bewijs vernietigen misschien?? In ieder geval een duidelijk teken dat de kruistocht tegen corruptie is begonnen, althans dat hoop ik. Ordening is vooral nu broodnodig om al die schurken op te pakken en ik weet dat er nog velen rondlopen. Vaak in driedelig pak in hoge functies. Dat zijn de aangewezen functies om de staat te kunnen bestelen. Hopelijk gaan andere grote organisaties nog volgen want er zijn er genoeg, dat is in ieder geval zeker!
Vandaag lees ik een artikel omtrent de ordening van de rechtsspraak met, jawel, regelgeving en de mogelijkheid om de rechter en advocaten ook aansprakelijk te stellen maar helaas niet met terugwerkende kracht. Dat heb ik niet uit het verhaal kunnen halen tenminste. Vele slachtoffers zijn al gevallen die machteloos hebben moeten toezien dat corruptie hen heeft kapotgemaakt en niemand die zich in al die jaren geroepen heeft gevoeld om de verantwoordelijkheid te nemen. Zo ver waren we al afgegleden en niemand die het zag of wilde zien.
Deze ontwikkelingen stemmen mij als burger in ieder geval goed maar dat de overheid ook maatregelen neemt waar ik mij niet mee kan verenigen, mag duidelijk zijn. Ik bedoel de verhoging van tarieven van de Nutsbedrijven. Natuurlijk weet ik al lang dat het een keer zou komen maar…. in een keer met 100 tot 300 % verhogen, betekent dat niemand zich heeft kunnen voorbereiden en derhalve meer ellende zal brengen dan goed zou zijn voor het land. Het is mijns inziens nogal logisch dat een ieder zijn/haar leven instelt op grond van zijn/haar inkomsten en uitgaven en dat geldt ook voor ondernemingen. Een eenmalig onvoorziene uitgave zou geen ramp hoeven te zijn maar een standaard ingevoerde extreme extra kosten dat maandelijks gaat gelden, kan mijns inziens nooit goed zijn voor de economie van het land. Sterker nog, alleen al het bekend maken van de maatregel heeft de ellende al veroorzaakt. De ondernemers weten het allemaal!. Ik vind het jammer dat er niet eerst een grondig onderzoek is ingesteld en dan pas maatregelen zijn bekendgemaakt. want dat zou beter zijn voor de economie. Een gefaseerde verhoging zal ik zeker toejuichen.
Verhogingen voor een hoger inkomen van de staat zal nimmer een probleem zijn als een ieder weet dat het geld die zij betalen ook werkelijk goed besteedt wordt. Dat betekent dus dat tegelijkertijd ook gewerkt wordt aan het serieus ordenen van de infrastructuur op alle niveaus, want als de burger eenmaal vertrouwen heeft dan geven ze het ook graag. Stimuleren van de burger om belasting te betalen, is altijd gunstiger dan het opleggen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!