Kwakoe Markt start met zondagsmarkt

Kwakoe markt start met Zondagsmarkt.1De Kwakoe Markt aan de Dr. Sophie Redmondstraat nabij de Zwartenhovenbrugstraat is begonnen met de ‘Kwakoe Zondagsmarkt.’ De marktleiding bij monde van Armand Barron zegt dat het initiatief past binnen het kader van de verdere ordening van het marktwezen en de binnenstad.
De Kwakoe Zondagsmarkt heeft de deuren op 6 augustus 2015 met 10 kooplieden geopend. De marktbezoeker kan vanaf 6.00 uur naar hartenlust kopen en genieten van lekkernijen. Met de zondagsmarkt oefent de Kwakoe Markt nu 7 dagen in de week bedrijvigheid uit. De openingstijden van maandag tot en met zaterdag zijn 6.00 tot en met 23.00 uur. Daarna bedrijven landbouwers en tussenhandelaren tot de vroege ochtend groothandel op de stoep van de markt. Er wordt in samenspraak met deze landbouwers en tussenhandelaren gezocht naar manieren om hun handelswijze in de omgeving van de Kwakoe Markt uit de illegaliteit te halen. Er wordt een praatstuk samengesteld, dat zal worden voorgelegd aan de districtscommissaris.
Marktleider Barron: ‘De economische bedrijvigheid van de Kwakoe Markt neemt toe. Er wordt vanwege de marktleiding gewaakt om wildgroei in de omgeving te voorkomen. Kleine zelfstandige ondernemers worden administratief en aan de andere kant door coachen begeleid om de Kwakoe Zondagsmarkt gezamenlijk in collectief verband op te bouwen. Om producten te verkopen en diensten aan te bieden op de markt moet de standhouder geregistreerd staan en voorzien zijn van een badge, afgegeven door de marktleiding. Geïnteresseerde kleine ondernemers die willen deelnemen, kunnen zich laten inschrijven bij de administratie van de markt.’
Gezegd wordt dat de potentie van de markt groot is. Het staat centraal gelegen in het centrum van Paramaribo, op steenworpafstand van de Centrale Markt. Het openbaar vervoer komt langs in de omgeving. Het bestemmingsplan ‘Ondrobon’ is zo goed als rond. Het is niet denkbeeldig dat de omgeving een verzamelpunt van het openbaar vervoer wordt. De Kwakoe Markt speelt nu al in om de consequenties van de veranderende omstandigheden goed te kunnen opvangen. Er wordt vooruitgekeken en gewerkt aan de versteviging van de markt.

error: Kopiëren mag niet!