Kankerpatiënt Ranjeev Banda overleden

WP_20150806_13_00_10_ProDe 23-jarige kankerpatiënt Ranjeev Banda, die vorige maand met spoed naar Colombia was afgereisd, is er niet meer. Hij is vanmorgen (dinsdag) vroeg overleden in het ziekhuis in Colombia. Zijn familie heeft dit medegedeeld aan de leiding van Stichting 1 voor 12. Vanwege zijn kritieke toestand werd er alles aan gedaan om hem alsnog voor behandeling te sturen naar het buitenland. Echter heeft de Schepper anders bepaald.
De jongen werd met medewerking van het SZF via de Afbouwregeling Medische uitzending lokale opbouw Voorzieningen (Armulov), naar Columbia gestuurd. Banda was met een speciale ambulancevlucht vertrokken naar het land nadat de Geneeskundige Commissie van het ministerie van Volksgezondheid goedkeuring had gegeven aan het SZF om het vertrek van Ranjeev in orde te maken. De ouders konden toen niet meer reizen, maar daags daarna maakte MN Car Center het het vertrek van de moeder ook mogelijk.
De ouders van Ranjeev, Jerry en Bimla Banda hadden op verbetering van hun zoon gehoopt en hebben aan de noodbel moeten trekken voor hulp vanuit de gemeenschap, maar dit alles heeft niet geresulteerd. Na hun verhaal in het programma van stichting 1 voor 12 te hebben gedaan, kregen de ouders de nodige hulpvanuit de gemeenschap. Ze zaten met torenhoge rekeningen van het een ziekenhuis in hier in Suriname. Met begeleiding van de directeur Louis Vismale was het gelukt enkele zaken voor de familie te regelen. Vismale zegt geschokt te zijn door het nieuws. “We hebben ons uiterste best gedaan zodat Ranjeev hulp kon krijgen, maar was jammer genoeg te laat. Namens het team van 1 voor 12 condeleren wij de ouders en de overige familieleden met het verlies van hun geliefde zoon.”, stelt Vismale. De moeder is nu nog in Colombia en vetrekt een van deze dagen weer naar Suriname met het lijk van haar zoon. De behandeling van Ranjeev zou anderhalf jaar duren.

error: Kopiëren mag niet!