Girjasing: ‘12% winstmarge aanhouden niet realistisch’

De vakbeweging is van mening dat de loontrekkers het meest te lijden zullen hebben van de verhogingsmaatregelen welke door de regering worden getroffen. Zij stellen dat de ondernemers en bedrijven hier in feite gemakkelijker uit komen, omdat zij de extra kosten doorberekenen in de prijzen van hun goederen en diensten. Parlementariër en eigenaar van Firgos NV, Shailendra Girjasing, zegt dat deze denkwijze van de vakbonden een erg kortzichtige is. Je kunt volgens hem wel zeggen dat bedrijven de kosten op hun consumenten afwentelen, maar als de consument niet koopt, dan zijn de bedrijven in grote problemen. ‘Als een product niet wordt verkocht en uiteindelijk vervalt, is er niemand die mij dat vergoedt’, stelt de zakenman. Hij meent dat de minister van HI, Regillio Dodson, gemakkelijk praten heeft als het gaat om het aanhouden van een 12% winstmarge op de kostprijs. Hij ziet volgens Girjasing over het hoofd dat er sprake is van grootschalige onderfactureringspraktijken in het land.
‘Nu gaan de verhoogde transportkosten ook doorberekend moeten worden in de kostprijs. Voorts drukken de sociale wetten zwaar op ondernemers. Aangezien alle bedrijfskosten omhoog gaan, zou ook de marge van 12% omhoog getrokken moeten worden.’ Girjasing zegt dat bonafide ondernemingen ‘zwarte lijnen’ hebben met de concurrentie. Hetzelfde product dat hij verkoopt, wordt door een ander namelijk goedkoper verkocht vanwege de malafide handel. Dit, terwijl de bonafide handel zich netjes aan de regels moet houden en continu onder een vergrootglas ligt. De groep onderfactureerders wordt volgens hem ondertussen steeds groter. Heel veel douaneambtenaren zijn hier volgens de ondernemer en DNA-lid debet aan. Girjasing is het er dan ook mee eens dat de doorvoerhandel stopgezet moet worden, aangezien het corruptiegevoelig is. ‘Tot nu toe heeft de regering niet aangegeven hoe zij een beleid zal ontwikkelen om aan meer staatsinkomsten te komen. Dit, terwijl er zoveel voorstellen op tafel liggen. Ook mis ik een plan van bezuinigingen van overheidswege. We gaan heel zware tijden tegemoet’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!