Economie hoort op het tweede plan

Adolf Hitler (1889-1945) had nooit belangstelling voor economie en economische problemen. Hitler zei steeds dat met een beetje goodwill de economische problemen zichzelf oplossen! Gelijk had, heeft hij! Een kind, een dronkaard en een maniak zijn zuiver van geest. Zij worden rechtstreeks bestuurd door de kosmos! Een doelstelling van het nazisme (in hogere zin het Hitlerisme) is de economie op zijn plaats nummer twee in de samenleving te zetten zodat het dagelijks leven vergeestelijkt kan worden. Zie verder bij Miguel Serrano (10.9.1917 – 28.2.2009) over het esoterisch Hitlerisme.
Helaas wordt onder invloed van globalisatie alom gemis aan goodwill als normaal, de nieuwe mode beschouwd, zodat ook Suriname zijn importeconomie op de eerste plaats handhaaft door een etnisch beleid dat gezien wordt als vanzelfsprekend, richtig behoorlijk bestuur. In 1963 (Kabinet Emanuels) waren de bauxietprijzen gunstig; zo gunstig om de extra-opbrengsten te besteden aan de etnische groep en na diens verzadiging te verbrassen. Geen vergeestelijking onder alle groepen via een rassenpolitiek; gevolg de staking van 1969. In 1975 hetzelfde.
Nadat de wijk Flora met verdragsmiddelen was gebouwd en enige megaprojecten in West-Suriname was de etnische achterban verzadigd zonder vergeestelijking en dus werd het overig deel van de verdragsmiddelen verbrast. De burgerij had geen bezigheid, geen levensdoel, gevolg de staatsgreep van 1980. Intussen had het Verre Oosten vertegenwoordigd door de VHP zijn achterban reeds geregeld in de informele sector en rond Den Haag, dus geen politieke tegengas van VHP-zijde!
Juist wanneer de wereldmarktprijzen gunstig zijn, worden er geen deviezenreserves gevormd! Niemand weet waar de reserves zijn gebleven; ‘niemand heeft het gedaan!’ (reference to 8 December 1982-massacre). Entiteiten zoals de Ziekenhuisraad, de Wegenautoriteit, het NCCR, het Fonds Ontwikkeling Binnenland, de EBS en de SWM dienen vrijelijk over deviezen te beschikken in een revolving fonds. Zowel de EBS als de SWM worden het in bezit hebben van deviezen en continu deviezenbeheer als eigendom niet gegund! Wat een land! Officieel verklaarde de EBS dat transformatorhuisje-onderstation Noord niet vernieuwd kan worden; de SWM beloofde officieel verbetering in de drinkwatervoorziening pas na 2017!
12 Billion Golden Handshake at Srefidensi 1975 November 25th
Nakaarten geblazen met de correcte besluiten! Den Haag moest erop hebben gestaan dat de 12 miljard alle etnische groepen te goede zou komen, juist omdat Den Haag al een groep Surinaamse Aziatische vluchtelingen had opgevangen. Den Haag kon hebben geëist: ‘De 12 miljard is bestemd voor drie ambtstermijnen opeenvolgend. Ik help je met de zeewering, de elektrificatie voor het gehele land Suriname en zoetwaterbeheer. Er moet een nieuwe hoofdstad
gebouwd worden’. Den Haag kon vooraf weten dat het fout zou aflopen tussen de etnische groepen! Daarom en niets anders, had Den Haag Kolonel Valk belast met een onnatuurlijke missie in Paramaribo! Waarom zag Den Haag af van deze urgente adviezen bij de Srefidensi 1975? Juist ja! Vanwege de vervloekte hondenren in NY met zijn zelfbeschikkingsrecht voor, van alle volken! In de praktijk vind er nauwelijks interactie plaats tussen de Eerste en Derde Wereld voor rampenpreventie, preventief handelen, preventief beleid, vooruitziende regeren, op basis van ervaringen in de Eerste Wereld en gerijpte inzichten van de voormalige moederlanden inzake de inrichting van de voormalige slavengemeenschappenwant, immers ‘you don’t tell me what to do!’
Robbert Henry Ramsaran

error: Kopiëren mag niet!