Minister Noersalim brengt tegenbezoek aan Wics

Minister NoersalimMinister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft dinsdag sportattributen – namelijk damborden en ballen – overhandigd aan de directeur van de World Islamic Call Society (Wics) Adel Ali Khalifa Sahem. Bij het kennismakingsbezoek dat de Wics-directeur de vorige week aan de minister bracht, was de belofte gedaan dat er een tegenbezoek aan de religieuze organisatie zou volgen. De sportattributen zijn bedoeld om de organisatie te ondersteunen in haar educatieve activiteiten voor de jeugd die vooral in de vakantie in verschillende districten worden ontplooid. Deze geste kwam mede tot stand met ondersteuning van de collegaminister van Sport- en Jeugdzaken, Faizel Abdoelgafoer, die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn bij de aanbieding. De bewindsman benadrukte dat het ministerie van Binnenlandse Zaken ernaar streeft met alle religieuze groepen een goede relatie te onderhouden. Het contact met de godsdiensten wordt via de afdeling Religieuze Aangelegenheden van het departement in stand gehouden. Met de schenking wil de minister de jeugd tegemoet komen namens de regering en hun ontwikkeling op zowel het geestelijke als het lichamelijke vlak verder stimuleren.
Minister Noersalim benadrukte dat hij een tegenbezoek aan de Wics heeft gebracht, omdat hij het belang van de organisatie hiermee onderschrijft. Het gelegde contact ligt in lijn met de visie van regering Bouterse-Adhin om samen met elkaar te werken aan de verdere ontwikkeling en welzijn van ons land. Wics- directeur Sahem sprak zijn waardering uit voor het bezoek van de bewindsman. De Wics-leiding bood aan het eind van de formele handelingen, een lunch aan aan de minister en zijn gevolg. De Wics is een internationale Islamitische organisatie, waarvan het hoofdkwartier in Libië is gevestigd en heeft meer dan 30 vestigingen verspreid over de gehele wereld, waaronder Suriname. De Wics is sedert 1983 gevestigd in ons land, maar is in 1987 formeel toegelaten door de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Jules Wijdenbosch.

error: Kopiëren mag niet!