Directeur-eigenaar Combe Markt: ‘Aardappel en uien worden niet duurder’

DirecteurDe prijs van aardappelen en uien, althans eerste levensbehoeften worden niet duurder. Deze verzekering geeft directeur-eigenaar Kries Kalipdewsing van Combe Markt, een van de grootste importeur en handelaar van eerste levensbehoeften. ‘De prijs van deze eerste levensbehoeften hangt af van de Eurokoers en wereldmarktprijzen. Dus zolang dat stabiel is, verwachten we geen schommelingen. De verhogingen van de brandstofprijzen en water- en stroomtarieven zullen geen invloed hebben op de prijzen van aardappels en uien’, zegt Kalipdewsing aan Dagblad Suriname.
Blij met tariefsverhoging
De zakenman vindt dat men moet denken aan de economie van de toekomst. ‘De staat moet ook geld binnenhalen om het land te verzorgen. Hoe lang ga je een bepaalde zaak subsidiëren. Daarom ben ik heel blij met de maatregelen die de overheid getroffen heeft. Ik ben helemaal eens met deze regering’, zegt Kalipdewsing.
Levensstijl veranderen
Kalipdewsing denkt dat de Surinamer met deze maatregelen, onder andere de brandstofprijsverhoging, haar levensstijl zal veranderen. ‘Bepaalde mensen hebben 5 auto’s in huis, dus voor elk gezinslid. En allemaal gaan apart, alleen in een auto naar het werk’, geeft de directeur-eigenaar aan. ‘Ik maak het zelf mee binnen mijn bedrijf. Uit een huis komen 3 personen aan het werk bij mij, allemaal op hun eigen auto. Dat kan toch niet’, zegt Kalipdewsing. Hij hoopt dat mensen hun levensstijl veranderen door deze maatregelen van de regering Bouterse-Adhin.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!