Dc Remie Pollack: “Bevolking Marowijne moet prioriteitsgebieden zelf aangeven”

Nu de begrafenis van districtscommissaris Theodorus Sondrejoe achter de rug is, zal de verdere ontwikkeling van het district Marowijne meteen worden voortgezet. De waarnemend dc van Marwoijne, Remie Pollack, is druk bezig hearings te houden met de lokale gemeenschappen om te kunnen vaststellen welke projecten in het district prioriteit genieten. “De schaarse staatsmiddelen en het beetje inkomen in de districtskas nopen tot het stellen van een prioriteitenlijst. Ik zal nagaan wat de ex-dc Sondrejoe al op schema had en daarna een analyse maken wat wij wel dan niet kunnen voortzetten”, zegt Pollack aan DBS. Hij heeft de vorige week al twee dagen een bezoek gebracht aan het oostelijk district en zal vrijdag de hearings vervolgen. Er zullen verschillende verschillende volksvertegenwoordigende organen, het traditioneel gezag en andere maatschappelijke groeperingen worden ingeschakeld om tot een goed beeld van de wensen van de bevolking te komen. Pollack houdt zich gereed om oplossingen te helpen zoeken in een dispuut over grondenrechten tussen Inheemsen en anderen in het Marowijnegebied. “We gaan dat zeker niet uit de weg. Suriname is van ons allemaal en we gaan voor een oplossing die goed is voor de prettige samenleving van de totale lokale gemeenschap.” Zijn voorganger Sondrejoe is juist bij de bespreking van dit gronddispuut onwel geworden en later heengegaan. Het stoffelijk overschot van dc Sondrejoe is zaterdagmiddag met staatseer begraven onder grote publieke belangstelling.

error: Kopiëren mag niet!