Valse belofte? Van gratis naar SRD 1.395

Bewoners Bernharddorp-West voelen zich beetgenomen
Een groep ontevreden bewoners van Bernharddorp-West heeft Dagblad Suriname benaderd om aandacht te vragen voor problemen die in het dorp afspelen. Volgens de bewoners is de gewezen minister van Openbare Werken voor de verkiezingen richting het dorp geweest om de mensen ervan te verzekeren dat al de wegen in het dorp zouden worden gerehabiliteerd. Nu blijkt dat er na de verkiezingen geen werkzaamheden meer zijn uitgevoerd. Tot zeker de helft van de rehabilitatieprojecten zijn niet meer uitgevoerd, zoals de bewoners dat aangeven.
De bewoners geven ook aan dat de president voor de verkiezingen het dorp heeft bezocht en de belofte heeft gedaan dat de bewoners voor de aansluiting op het netwerk van de EBS niet hoeven te betalen. De nu tijdelijk op non-actief gestelde directeur van het bedrijf heeft de mensen op een wijkvergadering ervan verzekerd dat de aansluitingen allemaal gratis worden verricht. Na de verkiezingen werd op een wijkvergadering aan de mensen medegedeeld dat elk van hen, voor een aansluiting SRD 1.395 moet neertellen. Volgens de bewoners is deze periode een moeilijke om het geld op te brengen. Men vraagt zich af waarom de president en de directeur van het bedrijf een belofte hebben gedaan.
Volgens volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis is er wel beloofd dat de aansluiting op het netwerk gratis zou plaatsvinden; de huisaansluitingen zullen de mensen zelf moeten doen. “Wat de president heeft beloofd, is dat hij ervoor zorg zou dragen dat de infrastructuur zou worden aangelegd. Niemand hoeft dus te betalen voor palen en kabels. Die huisaansluiting moet men wel zelf doen. Dat is een individuele relatie tussen de huishoudens en EBS. Voor het gebied Bernharddorp-West is de infrastructuur wel aangelegd.” Kensenhuis geeft verder aan dat hij zich zal laten informeren door de desbetreffende instanties.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!