Verwendag voor 122 Go-Glo geslaagden

Verwendag voor 122 Go-Glo geslaagden.3
Verwendag voor 122 Go-Glo geslaagden.2De Rotary Club Paramaribo Residence heeft op zaterdag 22 augustus voor de 14de keer de Go-Glo evenement georganiseerd. Go-Glo is een evenement waarbij jonge Surinaamse leerlingen van de glo-scholen in het zonnetje worden gezet. Het ging bij deze om de best geslaagden van de glo-scholen, die 60 en meer punten hebben gehaald voor de 7 afgelegde toetsvakken. Van het jaar waren dat 122 leerlingen. Karen Wong Fong Sang, president van Rotary Club Paramaribo, geeft aan dat Rotary met dit evenement leerlingen wil stimuleren excellente resultaten te behalen, waardoor de resultaten van de glo-scholen ook kunnen worden verbeterd.
De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was er ook bij om de jonge Surinamers toe te spreken. Van het jaar was de verhouding van de best geslaagden 59% meisjes 41% jongens. De minister merkte op dat er vandaag de dag daadwerkelijk meer vrouwen zijn die onderwijs genieten. Hij heeft het daarom gehad over het belang van jongens, die ook onderwijs moeten genieten om zaken te kunnen balanceren.
De beste van de beste leerlingen waren 2 personen, die de eer hebben moeten delen. Colin Brahim en Yash Dwarkasing van de Vrije School hebben beiden 68 punten weten te behalen. De Vrije School heeft met deze 2 leerlingen in totaal 12 Go-Glo’ers weten af te leveren. Beide jongens kregen van de Rotary een geldbedrag van SRD 1500 en een cadeau, overhandigd door de minister van Minowc. De Vrije School kreeg een geldbedrag van SRD 3500 van de Rotary. Daarnaast kregen alle best geslaagden een tas met inhoud. Rotary financiert dit evenement met behulp van leden uit het bedrijfsleven en sponsoren die haar projecten ondersteunen.
Na elke Go-Glo activiteit wordt er door de club een evaluatieronde gehouden. Wong Fong Sang vertelde dat het resultaat in het begin rond de 50 geslaagden was. ‘122 Go-Glo geslaagden is het hoogste aan geslaagden dat we in 14 jaar hebben gehad. We zijn natuurlijk niet helemaal tevreden, want we willen dat een ieder het goed doet’, zegt Wong Fong Sang.
Het formeel gedeelte van de prijsuitreiking vond in een van de zalen van TBL Cinema’s plaats. Na het formeel gedeelte zijn de best geslaagden richting het Onafhankelijkheidsplein gebracht, alwaar zij een spannende estafetteronde hebben gehad, gevolgd door een speurtocht. De educatieve dag werd afgesloten bij het Nola Hatterman Instituut.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!