Vakantiejobbers gaan toch aan de slag

Het is eindelijk zover. Het lijkt erop dat de nieuw bakken minister van Sport- en Jeugdzaken inderdaad woord gehouden heeft en gelijk is gestart om te kijken hoe hij de voortgang van het project ‘Zinvolle vrijetijdsbesteding’ van het ministerie kan garanderen. Er hebben van het jaar ruim 1500 jongeren tussen 15 en 25 jaar zich in juni dit jaar op gegeven voor een vakantiejob in de vakantie, die eigenlijk vanaf het begin van de maand augustus moest starten. Na passen en meten door de Sport- en Jeugdzakenminister Faizel Abdoelgafoer in samenwerking met de Financiënminister Gillmore Hoefdraad, vicepresident Aswhin Adhin en president Desiré Bouterse, schijnt er nu licht in de tunnel te zijn gekomen, zegt de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas.
De regering heeft momenteel te maken met beperkte financiële middelen. Vanaf juni zijn er bezuinigingsmaatregelen aangekondigd en is het de taak van een ieder om creatief om te gaan met de middelen van de overheid, die aan de departementen zijn toevertrouwd. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voert al jaren in de vakantie vrijetijdsbestedingsprojecten uit. Met deze projecten gaat veel geld gepaard, maar men heeft toch besloten om de vakantiebanen doorgang te laten vinden. Volgens de sport- en Jeugdzaken-directeur is het gegarandeerd dat de vakantiejobbers kunnen werken. Zij geeft ook aan dat het departement van Jeugdzaken zich bewust is van zijn taak. ‘We kunnen jongeren niet gewoon onbegeleid laten in de vakantie, omdat er wel heel veel vrije tijd is in die periode. De vakantiejobbers beginnen de komende week al met hun werk, zij worden voor 10 dagen ingezet en krijgen daar een vergoeding voor die ligt tussen de SRD 300 en SRD 350. De laatste betalingen zijn in de derde week van september, zodat de jongeren nog voor de start van het nieuwe schooljaar hun schoolspullen kunnen aanschaffen.’

error: Kopiëren mag niet!