Rumas reikt 16 certificaten uit

1rumasIn het CCS-gebouw heeft Stichting Rumas haar certificaatuitreiking voor de training ‘Youth At Risk’ gehad. Stichting Rumas begeleidt al jaren jongemannen met maatschappelijke problemen. Er hebben ongeveer 16 jongemannen in de leeftijdscategorie van 12-16 jaar een certificaat in ontvangst genomen, die hebben geparticipeerd aan het project.
Stichting Rumas is vanaf 2009 gestart en begon met de oudere jongens. Drie jaar later kregen zij de groep Youth At Risk bij. Stichting Rumas begeleidt de jongeren, maar vangt ze niet op. ‘Er is vraag voor deze jongeren met betrekking tot onderdak, maar helaas hebben we geen tehuizen’, zegt orthopedagoog Annemarie Becker. ‘Wat we in dit project extra hebben kunnen doen dankzij Unesco in die 10 maanden, is namelijk 4 leerkrachten aantrekken, die de jongens 2 keren per week hebben kunnen begeleiden met hun werk. De leerkrachten gingen niet alleen het huiswerk bekijken, maar gingen ook naar school en hadden contact met hun leerkrachten. De leerkrachten op school gaven vervolgens aan waar de jongens extra hulp mee nodig hadden. Het gedrag werd bekeken, er werd gesproken met de huiswerkbegeleiders en dan werden jongens dus verder begeleid. Dit was kortom het heel traject. En we hadden ook de oudertrainingen, waarbij geprobeerd werd de ouders beter inzicht te geven in de opvoeding van de kinderen. Het certificaat dat ze nu in ontvangst nemen, staat voor het feit dat ze het traject volledig hebben doorlopen’, aldus Becker.
Stichting Rumas zal met een project starten in oktober, genaamd ‘Mevrouw, ik heb een zoon’. Van waar de naam? De stichting krijgt dagelijks telefoontjes van moeders, die hun verhaal starten met de woorden ‘ik heb een zoon’. Het zal een kleine groep zijn van 10 jongens, waarbij zij 3 maanden lang getraind zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!