Opstartsubsidie voor SEH Sint Vincentius Ziekenhuis

In een onderhoud op 20 augustus 2014 met de medisch directeur, C. Bailey, van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) die waarneemt voor de algemeen directeur, Manoj Hindori, heeft minister van Volksgezondheid Patrick Pengel aangegeven dat de toegezegde ‘opstartsubsidie’ voor de Spoedeisende Hulp (SEH) van het SVZ in orde gemaakt zal worden.
Minister Pengel onderstreept dat aan de ‘opstartsubsidie’ een aantal voorwaarden gekoppeld zijn, welke hij met de directie van het ziekenhuis zal bespreken, zodra deze weer voltallig is. In hoofdlijnen moet er een betere samenwerking tussen ziekenhuizen nagestreefd worden. Daarnaast moet iedere mogelijkheid worden aangegrepen om een kostenefficiënte SEH-afdeling te exploiteren. De minister vindt het een goede zaak dat de medische specialisten de directie van het SVZ meer tijd hebben gegeven om de onderlinge afspraken na te komen, waardoor de specialistische dienstverlening nog steeds plaatsvindt bij de SEH.
Tot slot vraagt de minister alle partijen om steeds de weg van dialoog te kiezen, omdat onderhandelingen ‘met het mes op de keel’ het wederzijds vertrouwen aantast. Uiteindelijk spelen wij allemaal een rol in het beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar maken van kwalitatief goede zorg naar de gemeenschap toe, aldus minister Pengel.

error: Kopiëren mag niet!