Onduidelijkheid met betrekking tot vonnis brandweer

Bij de brandweer is er al langer dan een jaar sprake van twee bonden. In december 2013 zette een interim-bestuur John Seedorf af en schreef zelf verkiezingen uit waarbij Clifton Pahalwakhan de strijd aanging tegen Romeo Bohr. Beide besturen claimen nu de rechtmatige bond te zijn. Deze zaak is dus voor de rechter gebracht. Op 13 augustus werd een vonnis uitgesproken waarbij rechter Ingrid Lachitjaran de gevraagde voorzieningen heeft geweigerd. Met de uitspraak is nog niet duidelijk welk bestuur het rechtmatige is.
Vakbondsman Murwin Leeflang zegt dat het bondsbestuur onder leiding van Seedorf nog niets heeft vernomen van hun raadsman en wachten zij rustig af. “Wij hebben gemerkt dat de tegenpartij een reactie heeft gegeven bij monde van hun advocaat, wat voor ons niet aannemelijk is want als hij zelf ook zegt dat hij het vonnis niet in handen heeft gehad dan kunnen we nog niet praten. Wat voor ons belangrijk is, is dat wij een aantal eisen hadden gesteld in het kortgeding en rustig wachten op het antwoord van onze juristen. Wanneer we die informatie hebben zullen we de media zeker meer informatie verlenen”. Raadsman van het bondsbestuur Pahalwankhan , Lesley Rodgers, heeft in een eerder bericht aangegeven dat niemand heeft gewonnen. Het vonnis, met de motivering van de rechter heeft hij nog niet ontvangen en wil hij zich onthouden van commentaar.
Beide bonden hadden enkele eisen op tafel gezet. Het bondsbestuur onder leiding van Clifton Pahalwankhan had als eis dat de bezittingen en bescheiden van de bond onder voorzitterschap van John Seedorf worden overgedragen aan zijn bondsbestuur. Het kamp van Seedorf daarentegen stelde dat het bestuur Pahalwankhan ongeldig verklaard moest worden, zich moest onthouden van handelingen als te zijn bondsbestuur, het kamp Seedorf de ruimte moest geven om te handelen als bestuur en het in ere te herstellen. Leeflang geeft aan dat de informatie zoals verschenen in de krant heel onduidelijk is en dat het de mensen in twijfel brengt. “Wij willen echter niet vooruitlopen op zaken omdat afspraken zijn gemaakt bij de rechter en wanneer wij het vonnis in handen hebben zullen wij breedvoerig de gemeenschap hierover informeren”, aldus Leeflang.

error: Kopiëren mag niet!