Rotary Club Paramaribo Central zet vos best geslaagden in de bloemen

rotaryDe Rotary Club Paramaribo Central heeft de best geslaagden van 16 vos-scholen (2014/2015) in de bloemetjes gezet. Dit is de 29ste keer dat deze Rotary Club zo een evenement heeft gehouden. Het ging hierbij om de best geslaagden van VWO 4, VWO SGN, Hoogendoorn Atheneum, AMS, E.P. Meyer Lyceum, Miranda Lyceum, Imeao 1, Imeao 2, Imeao 3, Imeao 4, SPI, Havo 2, Havo 3, CPI, ACI, en Natin. De studenten van de overige vos-scholen waren om verschillende redenen verhinderd. Voorzitter VOS Directeurenraad, Balram Soemeer, motiveerde de studenten door aan te geven dat deze behaalde mijlpaal niet alleen een eindpunt is, maar ook een beginpunt moet voorstellen.
De best geslaagden die het meest inspirerende verhaal hadden over hun pad richting het behaalde resultaat kregen extra aandacht. De verhalen van de 16 best geslaagden zijn door 10 juryleden van de Rotary beoordeeld en er zijn 6 winnaars uitgekozen. Het ging bij deze om 2 stel prijzen van 1 tot en met 3. De ene groep van studenten van het Algemeen Vormend Onderwijs (VWO en Havo) en het ander van het Beroepsgericht Onderwijs (Natin, pedagogische instituten en Imeao’s). De winnaars in de groep van Havo waren, Janice Ferdinand, E.P. Meyer Lyceum (no.1), Elysia Chou, A. Hogendoorn Atheneum (no.2) en Lisanne Waridjan, Havo 2 (no.3).
In de tweede groep waren de winnaars, Venisha Mirchi, SPI (no.1), Rachana Jankie, Imeao 4 (no.2) en Saskia Soerotroeno, ACI (no.3). De twee nummers 1 kregen van de SLM een ticket op de regionale route. De andere best geslaagden mochten aan een loting meedoen, waarvan één van hen ook een ticket heeft kunnen winnen. De studenten zijn allemaal verwend met laptops, snoep en cosmeticapakketjes, studentenrekeningen van de Surinaamsche Bank ter waarde van SRD 500, geldbedragen, mobiel, een fiets, foto shoots etc. Claire Antonius, president Rotary Club Paramaribo Central, geeft aan dat het ‘Student Excellence Award Programma’, in de afgelopen jaren is uitgegroeid en een impact heeft dat niet meer weg te denken is.
‘De Rotary Club Paramaribo Central is jaren geleden hiermee begonnen. Het was om de schoolresultaten en dus het slagingspercentage van de middelbare scholieren te verbeteren, maar ook de scores te verhogen. Als studenten weten dat zij worden beloond, worden ze bewogen om er harder tegen aan te gaan. We hebben zelf mogen constateren dat veel jongeren aan het begin van hun schooljaar niet bekend zijn met dit programma. Wij moeten dus meer bekendheid geven aan ons programma, zodat de studenten weten dat het komt. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat studenten zonder die trigger toch nog zulke goede resultaten behalen’, zegt Antonius. Er zijn 3 Rotary Clubs in Paramaribo. Rotary Club Paramaribo Central richt zich op de vos-scholen. Rotary Club Paramaribo Residence richt zich op de glo-scholen en Rotary Club Paramaribo op de voj-scholen. Daarnaast heeft de Rotary een scala aan community programma’s, zoals bewustwordingsprogramma’s en het verlenen aan hulp aan sociaal zwakkeren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!