OM eist 12 jaar cel voor brute moord homo-vriend

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 12 jaar gevorderd tegen de 20-jarige Sweedo S. Deze verdachte zou in 2013 op brute wijze zijn vriend hebben vermoord, omdat die volgens hun een ‘boeler’ was. Volgens de verklaringen van een comparant, die reeds eerder door de jeugdrechter is veroordeeld, hadden hij en Sweedo een plan beraamd om het slachtoffer B.S tijdens een vrijpartij te vermoorden. De comparant had de taak om het slachtoffer af te leiden, zodat Sweedo de kans zou krijgen om het slachtoffer van achteren aan te vallen. Tijdens een vrijpartij in de laadbak van een pick-up was het slachtoffer bezig met een ‘threesome’ met alle verdachten. Toen B.S ertoe over ging de comparant oraal te bevredigen, zag Sweedo kans om een hamer uit zijn tas te trekken. Hiermee werd B.S tot 8 keren hard op zijn hoofd geslagen. “Na boel ie wan boel”, schreeuwde Sweedo. Hierna heeft de comparant nog enkele messteken aan hem toegebracht. Het strafbaar feit speelde zich af in de buurt van Tourtonne 6 te Paramaribo noord. Na de daad werden de bezittingen van B.S afgepakt en werd zijn lijk op een andere locatie gedumpt. Sweedo geeft de zaken toe. Volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe hebben de verdachten geprobeerd om alle bewijsmiddelen op het plaats van delict te verwijderen. Zo is zand gebruikt om de bloedsporen van B.S van de weg te vegen. Volgens raadsman Hedley Derby heeft de jeugdige verdachte een dure kennismaking met de justitie gehad. Hij vroeg kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor om een veel mildere straf op te leggen, gezien het feit dat het om een zeer jeugdige verdachte gaat. Op 21 oktober komt een vonnis.
FR

error: Kopiëren mag niet!