Braziliaan getuigt tegen rovende landgenoot

De Braziliaanse getuige K.L. getuigde gisteren in de rechtszaal tegen zijn landgenoot Francisco C. Volgens de getuige zou zijn landgenoot op 28 juli 2014 kans hebben gezien om het kamp van zijn arbeiders te beroven en hierbij 300 gram ruw goud weg te nemen. Tijdens de beroving zijn de arbeiders van K.L. onder schot gehouden. K.L. gaf aan er zeker van te zijn dat Francisco de roofoverval heeft gepleegd, omdat zijn arbeiders hem positief hebben herkend. De verdachte is volgens hem herkend aan zijn schele oog, stem en zijn manier van handelen. De getuige gaf aan dat de verdachte waarschijnlijk uit wraak de beroving heeft gepleegd. Deze zou enkele maanden geleden voor zijn broer hebben gewerkt en daar ruzie met hem hebben gehad. Vanaf dat moment zijn hij en zijn broer meerdere malen beroofd. De verdachte staat volgens K.L. bekend als ‘Grillo’. Een naam die tijdens de beroving ook door de medecomparant is gebruikt. In deze zaak moeten nog twee getuigen gehoord worden, die meer klaarheid in de zaak kunnen brengen. Het is het Openbaar Ministerie tot nu toe niet gelukt om deze mensen te dagvaarden, aangezien zij ver in het binnenland wonen en geen vaste woonplaats hebben. De vervolging zal wederom proberen om deze getuigen te dagvaarden voor de strafzitting van 5 oktober.
FR

error: Kopiëren mag niet!