Rachied Doekhie gaat Bouterse helpen met zijn beleid

NDP-assembleelid uit Nickerie, Rachied Doekhie, die 3 keren achter elkaar gekozen is als volksvertegenwoordiger, gaat het Nickeriaanse volk niet meer vertegenwoordigen in het parlement. Hij gaat president Desi Bouterse helpen met zijn beleid. De 61-jarige Doekhie geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat hij via het kabinet nog zichtbaar zal zijn voor het volk.Welke functie hem precies wordt toebedeeld, hierover maakt hij zich helemaal geen zorgen. ‘Ik ben helemaal niet happig voor een of andere functie’, aldus Doekhie. ‘En ik heb het echt niet zelf gevraagd’, zegt hij over zijn betrekking op het kabinet van de president. Op hem is een beroep gedaan waar hij graag invulling aan zal geven. Naar zeggen van hem is het parlementariërschap de meest hoge en dynamische post die iemand toebedeeld kan krijgen.
Doekhie heeft gedurende 2 regeringstermijnen 10 jaren aangezeten als parlementariër. Vanaf 2005 tot 2010 zat hij in de oppositiebanken, waar hij vooral veel bekendheid heeft verworven vanwege het aankaarten van de dubieuze grondkwesties in Nickerie, die zich in die periode sterk manifesteerde. Gedurende een van de vurige debatten over deze kwestie is hij zelfs fysiek aangevallen door de toenmalige coalitiepartner RonnyBrunswijkvan de toenmalige Nieuw Front-regering en Paul Somohardjo, die toen aanzat als parlementsvoorzitter. In de periode 2010 tot 2015 heeft Doekhie in de coalitiebanken gezeten als assembleelid.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!